Agenda culturala 29 octombrie - 2 noiembrie 2018

Adaugat la 2018-10-27

• Marți, 30 octombrie 2018, începând cu ora 12.00, la Biblioteca Judeţeană Vâlcea va avea loc cea de-a doua ediţie a Târgului de Ştiinţă – ediția Tech, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe 50 de copii şi bibliotecari. Aceştia vor expune la standurile lor experimente din zona tehnologiei, participanţii având posibilitatea să interacţioneze cu expozanţii şi să descopere modul în care au fost puse în mişcare experimentele lor. Târgul de Știință este un eveniment tematic organizat în cadrul proiectului “Code Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice”, proiect implementat de Fundația Progress în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea și alte cinci biblioteci publice din județul Vâlcea (Pietrari, Păușești-Măglași, Vlădești, Tomșani și Tetoiu) și finanțat de Romanian-American Foundation. Scopul acestui proiect vizează crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul acestui proiect este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundaţia Progress, Code Kids România şi Simplon România.

Parteneri:

Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea, Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” Rm. Vâlcea și Clubul de Robotică din cadrul Palatului Copiilor Rm. Vâlcea

 

Secţia de carte în limbi străine organizează cursuri de limbi străine (spaniolă,  italiană, franceză). Cursurile sunt organizate de Secţia de carte în limbi străine în parteneriat cu Asociația AIDE prin Proiectul Euro Volunteers for Youth, după următorul program:

- marţi: limba spaniolă 17.00 – 18.00

- miercuri: limba franceză 17.00 – 18.00

- joi: limba italiană 17.00 – 18.00

Cursurile  sunt gratuite  şi se adresează începătorilor. Vă rugăm să vă înscrieţi la următoarele adrese, unde puteţi obţine informaţii suplimentare:

Email: sectiadelimbistraine@gmail.com;

Telefon: 0250/739221; 0350/401794  interior 116;               

Facebook: https://www.facebook.com/limbi.straine.96

sau direct la Secţia de carte în limbi străine. Adresă: Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, Str. Carol I, nr. 26, Râmnicu Vâlcea. 

Corina Bedreagă

Imagine, PR

Serviciul Informare, Comunicare, Proiecte şi Programe